Snart äre' hejdå till 2010

Tänk vad fort det har gått! 2010 är snart över och det känns helt sjukt hur fort det har gått. Så vad har jag gjort under år 2010..? Har nästan svårt att komma på allt så fort som tiden runnit iväg.

* Jag började året med ett härligt isvaks badande i märlaren tidigt i februari. Det var verkligen en upplevelse som jag rekomenderar alla att prova! Har tyvärr inga bilder därifrån fast det hade varit coolt att ha. Så jag bjuder på en söt liten bild på min hund.
* Jag gick ur ettan på gymnasiet med MVG i alla kurser förutm Spanska:3 och IDA:A där det slutade med VG:n. Jag är väldigt nöjd med mina betyg men jag kommer nog inte kunna slå det i år haha. Avslutade med att kolla på "studenttåget" i västerås med mina vänner där vi stod och gned våra händer i avundsjuka att det inte vi fick vara Studenter 2010.* Under sommaren sålde jag jordgubbar utanför en ICA maxi och fick se en snubbe i refelxväst sno på sig Marabou choklad för 8000 spänn! Det var ganska underhållande att se hur snubben sprang runt på parkering med en massa personal efter sig.* Jag deltog i projektet Framtidsboxen 2010 där jag fick lära mig om ungdomars rättigheter till inflytande i samhället. Efter tre veckor med förändringsprogrammet som det kallades var mitt liv förändrat. Jag har orkat enagerat mig för att öka ungdomars inflytande för jag vet vad vi har rätt till.* Sommaren rullade snabbt iväg och jag började, efter vad som kändes som ett otroligt kort sommarlov, tvåan på Kunskapsgymnasiet Västerås.* Den 14 december fyllde jag äntligen 18 år och helgen efter drog två kusiner ut mig och min syster på våran första runda på krogen. Strax därefter rullade julafton förbi och nu är det redan dags för nyårsafton.Nu får vi se  vad 2011 har att erbjuda mig!

ÄNTLIGEN!

Äntligen ska jag åka och hämta min mobil, det är så att den har varit på lagning för TREDJE gången. Hemskt irriterande enligt mig! Alla andras xperia telefoner verkar funkar hur bra som helst och så kronglar bara min hela tiden. Nej, nu hoppas jag att den kommer fortsätta fungera i framtiden.


Det är en sån här liten sötnos jag är påväg att hämta ut igen.

You and me song

Denna låt är en av mina favoriter på den nya skivan och såg precis att E.M.D framförde denna på Prinsessan Victorias och Prins Daniels (haha) bröllop. Visst var de duktiga?


You make me feel

Min jul har varit riktigt fin fin och jag hoppas att ny år blir lika bra. Det blir den säkert också jag ska fira med några kompisar så vi gör en helkväll med det, haha. Dagen efter ska jag ut på krogen med kusinen och se vad Västerås natt liv har att erbjuda.

På sista tiden har jag börjat lyssna mycket på Westlife och en av mina senaste låt upptäckter är denna låt, som är några år gamal. Låten heter You make me feel och det är Nickey som börjar sjunga, vilket är ovanligt och är en av anledningarna till att jag gav låten en chans haha.


Snart är det jul igen!

Det känns helt sjukt när jag tänker på det, snart är det jul igen. Jag har inga julkänslor alls förtillfället. Tiden går så himla snabbt att jag knappt har hunnit uppfatta att jag har fyllt 18 år haha...

Här är en av mina favorit jullåtar, Britney Spears med My only Wish this year.

Våldtäkt - feministiskt påhitt?

Kollade precis på SVT's debatt om våldtäkt och var gränsen egentligen går. En väldigt intressant diskussions enligt mig som bör tas upp. Något som dock irriterade mig i debatten var att en läkare konstant påpekade att våldtäkt snarare är ett feministiskt påhitt vilket retade mig enormt mycket! Det låter som att denna läkare har otroligt mycket fördomar mot feminister om jag tolkade det rätt. Hans syn på feministiskt ser ut att vara så att han tror att ALLA feminister arbetar konstant med att få ner männen under deras styre så att kvinnorna kan regera så att säga. Vilket känns helt fel för mig. Min uppfattning av feminist är inte att man vill ge kvinnorna en större fördel i allt än männen det är snarare så att man vill göra det jämställt! Att alla ska behandlas lika oavsett kön, alla ska bli behandlade utifrån den person den är och vilka erfarenheter den har etc.

För att återgå till att våldtäkt är ett sätt för kvinnorna att sätta dit männen så tycker jag att det är helt fel att säga så. Visst i enstaka fall kan det vara så att en kvinna vill hämnas på en föredetta pojkvän och anmäler honom för våldtäkt, men är det i överhuvudtaget en feministisk handling? Detta är ju självklart fel men genom att se det så att ALLA anmäler av den anledningen så drabbar det istället kvinnor och män för den delen som har blivit våldtagna. Därför tror jag att det är viktigt att punktera att våldtäkt är när någon tvingar sig på dig sexuellt med våld och inte när någon frågar och du säger Ja men i ditt huvud tänker du nej, för hur skulle personen veta att du egentligen inte ville?

Vill också tillägga (om jag inte redan har sagt det) att jag tycker att det är väldigt bra att detta uppmärksammas, alltså vad som egentligen är våldtäkt.Här är svts's video, den ligger uppe fram tills 21 januari så skynda er att kolla.


Stupied thing - Nickel

Inte nog med att jag fortfarande är sjuk, jag börar bli uttråkad också. Idag slog jag igång säsong 2 av Buffy där denna låten är med. Jag har alltid gillat den men jag har aldrig kollat upp den förut men idag gjorde jag det.


Tisdag

Är fortfarande sjuk men en hals som jag snart blir tokig på. Jag har i alla fall orkat mig upp till soffan framför TV:n och "Våra värsta år" rullar på  för inget bättre är på TV.

Jag försöker göra min hals bättre med lite te, har redan hunnit hälla i mig två koppar te idag.


Bilden kommer här ifrån.

Sjuk igen.

Jag har gått och blivit sjuk igen, kunde inte hitta "förkylninstabletterna" jag köpte sisit på apoteket så nu kommer jag förmodligen bli jättesjuk... Det är ganska typiskt mig att gå och dra på mig feber plus en hals som känns som om någon har dragit i den med en rasp.

Jag ska vara hemma och försöka bli frisk idag och förhoppningsvis så kommer jag må bättre om någon dag. Ska strax gå och tal lite droger för att se om något kan få ner febern.

Igår satt och testade mig fram med lite bilder på mig, hade tänk på en ny header men jag orkade inte fixa iordning något. Jag fick i alla fall ihop de tre bilderna nedan för denna text.

jag :)

Rewind

Ni har väl inte missat EMD's nya skiva? Den har fått en hel del dålig kritik och helt ärligt talat så... håller jag INTE med kritikerna i överhuvudtaget.

Jag tycker att killaran har lyckats riktigt bra ännu en gång, de har tagit några riktiga nostalgi låtara sänkt takten och det gör de alldeles utmärkt. Jag har inte hittat alla låtarna en och en på youtube än men jag har redan några favoriter, Ironic och Dancing in the moodlight men de andra låtarna gör de också jättebra. Jag trodde inte att jag skulle tycka om låtarna så mycket men det gör jag.

Alla som har spotify kan lyssna på HELA skivan (+ deras gamla låtar) där inne. Så alla som har spotify, spring in där med en gång.

Årets julklapp?

RSS 2.0